Неділя, 05.05.2024, 22:55

Пошук
Календар
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть сайт школи
Всього відповідей: 29

вологість:

тиск:

вітер:

Меню сайту
Категорії розділу
Предметні тижні [23]
Методичні тижні та декади [9]
Семінари [6]
Святкування [55]
Дитячі малюнки [2]
Тематичні лінійки [3]
Відео [12]
Спорт [1]
Ми гордимося [3]
Засідання [3]
Привітання [10]
Кращі учні школи [2]
Олімпіади [1]
Сторінки історії [4]
Психологічна служба [6]
Герої!!! [5]
Вшанування [7]
Правовиховна робота [7]
Батьківські збори [10]
Вибір підручників [2]
Форма входу
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Міністерство освіти і науки України  Івано-Франківський ОІППО  Острів Знань Освіта.ua  Сервер відео конференцій Івано-Франківського ОІППО Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2017 » Квітень » 20 » Про підсумки проведення методичної декади
04:09
Про підсумки проведення методичної декади

З 13 по 24 березня 2017 року у нашій школі відбулась декада на тему: «Від креативної особистості вчителя до креативної особистості учня».  Декада методичної роботи проводилася у відповідності до затвердженого плану проведення заходів у її рамках.

Протягом двох тижнів  під час проведення  методичної декади  у школі панувала атмосфера піднесеності, зацікавленості, відповідальності, підвищеної активності та дружелюбності.

Розпочалась методична декада тренінговим заняттям, яке провів вчитель інформатики Пушкар Я.І. Він ознайомив вчителів школи із програмою MyTestX і Google Forms, які використовується для оцінювання знань учнів.

Під час проведення відкритих уроків молоді вчителі продемонстрували глибокі знання матеріалу з навчальних дисциплін, що вони викладають, розуміння змісту і вимог навчальних програм та місця даного уроку у системі вивчення науки.  Молоді вчителі (Кобильник О.В. – вчитель української літератури, Ординцева І.Ю. – вчитель англійської мови,  Кобильник О.В. – вчитель англійської мови у початкових класах)  провели уроки з тих шкільних дисциплін, які вони викладають. 

На уроках учителі використовували традиційні методи й форми роботи такі як: фронтальне опитування, бесіда, розповідь, робота з підручниками, таблицями, ілюстраціями.  Як правило, всі ці форми і методи роботи під час проведення уроків чергувалися, вміло поєднувалися, що забезпечило успішне виконання завдань уроку: розвиваючих, дидактичних та виховних.

Класні керівники протягом декади провели відкриті виховні години різнопланові за змістом, різноманітні за формами проведення та напрямками виховної роботи. Ці заходи сприяли вихованню у дітей ціннісного ставлення до себе самого та до оточуючих. Тема виховної години у 6 класі: «Що таке доброта?» – класний керівник Дзюбатий В.М. Тема виховної години у 7 класі: «Ми бажаєм вам щастя?» – класний керівник Маслій І.В.

За високої активності дітей, змістовної та емоційної насиченості пройшов також відкритий виховний захід у 1 класі на тему: «В гостях у казки». (провели - класний керівник  Паньків О.А., бібліотекар Грицишин В.О.).

Проявили свою активність і вчителі котрі атестуються це: Маслій І.В. представила з своїми вихованцями досить цікавий літературно-мовний проект, а Паук Н.І.  провела із учнями школи літературно-музичну композицію на тему: «Козацькому роду нема переводу». Ці виховні відкриті заходи  показали вміння педагогів добирати доцільно за темою зміст матеріалу та форму проведення заходу, бажання досягти виховних цілей шляхом використання значної кількості різноманітного оформлення, обладнання, застосування ефективних методів і прийомів роботи з метою активізації діяльності вихованців, розвитку їх комунікативних та моральних рис і якостей.

На високому рівні пройшло засідання Черченського міжшкільного методичного об’єднання вчителів математики та фізики «Розвиток творчих здібностей і природних обдарувань учнів на уроках фізики», на якому Даниляк М.Р. проявила свою педагогічну майстерність, зуміла зацікавити учнів та присутніх вчителів.

На належному рівні був проведений практичним психологом  Гой Л.І. та заступником директора з навчально-виховної  роботи Заглевською І.Я. психолого-педагогічний семінар на тему: «Шляхи   удосконалення   професійної   компетентності вчителя та особистісних компетенцій учня» для педагогічних працівників, у ході якого були обговорені різнобічні аспекти педагогічної компетентності. Захід пройшов у атмосфері співробітництва, толерантного та відвертого спілкування;  Психолог продемонструвала володіння тренінговою методикою, уміння налагодити контакт та створити атмосферу порозуміння між усіма учасниками процесу в усіх видах діяльності. Активно попрацювали і вчителі котрі атестуються під час семінару. Вони ділилися свої набутим досвідом.

Продовжило свою роботу і засідання Школи молодого вчителя, на якому керівник надала необхідну методичну допомогу молодим вчителям.

Практичний психолог запропонувала перегляд цікавої і повчальної сценки на тему: «Мистецтво гідно жити». З цією ж сценкою учні виступили на батьківських зборах, де проявили свої акторські здібності.

Під час проведення бібліотечного уроку у 7 класі бібліотекар Грицишин В.О. навела учням цікаві факти із  історії виникнення книги.

За круглим столом пройшов обмін досвіду вчителів котрі атестуються.

Завершилась декада методичної роботи проведенням засідань методичних об’єднань, на яких педагогічні працівники обмінялись думками щодо використання інноваційних методик та технологій, проведення нестандартних уроків, самопідготовок, виховних заходів.

Проведена в період декади робота сприяла професійно – фаховому зростанню педагогічних працівників, розвитку їх творчого потенціалу, досягненню більш високих показників якості особистісного розвитку учнів, а головне – надала можливість здійснювати порівняльний аналіз своєї роботи з роботою педагогічних працівників методичного об’єднання.

 

 

 

     

 

Категорія: Методичні тижні та декади | Переглядів: 643 | Додав: Slavik | Теги: Про підсумки проведення методичної , методична декада | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: