П`ятниця, 03.05.2024, 10:59

Пошук
Календар
«  Квітень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть сайт школи
Всього відповідей: 29

вологість:

тиск:

вітер:

Меню сайту
Категорії розділу
Предметні тижні [23]
Методичні тижні та декади [9]
Семінари [6]
Святкування [55]
Дитячі малюнки [2]
Тематичні лінійки [3]
Відео [12]
Спорт [1]
Ми гордимося [3]
Засідання [3]
Привітання [10]
Кращі учні школи [2]
Олімпіади [1]
Сторінки історії [4]
Психологічна служба [6]
Герої!!! [5]
Вшанування [7]
Правовиховна робота [7]
Батьківські збори [10]
Вибір підручників [2]
Форма входу
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Міністерство освіти і науки України  Івано-Франківський ОІППО  Острів Знань Освіта.ua  Сервер відео конференцій Івано-Франківського ОІППО Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2021 » Квітень » 8 » ТИЖДЕНЬ ПОЧАТКОВИХ КЛАСІВ
15:04
ТИЖДЕНЬ ПОЧАТКОВИХ КЛАСІВ

      Одним із найважливіших завдань сучасної початкової школи є розвиток пізнавальної активності молодших школярів, формування у них допитливості, бажання пізнавати нове.

      Серед найбільш дієвих способів формування нового ставлення до навчання і пізнання є проведення тижня початкових класів. У цьому навчальному році він проходив з 18.12 по 24.12 під гаслом:  

«Кожній дитині – світло знань,

Кожній дитині – можливість творити.

Віру в сили свої без вагань –

Радість у цьому світі жити!»    

Тиждень проходив за складеним заздалегідь планом, в рамках якого були проведені різноманітні заходи. В роботі тижня взяли участь всі початкові класи. Було проведено різні заходи, які сприяли більш поглибленому засвоєнню учнями основного навчального матеріалу. Адже, головною і невід’ємною метою цих заходів є підвищення інтересу учнів до певного предмета, виявити і розвинути їхні творчі здібності.Кожен день тижня мав певну назву і мету, протягом якого вчителі і учні реалізовували поставлені завдання.         

Перший день – ,,Веселковий день. День казковий, кольоровий, веселковий’’ Розпочався тиждень святковою  лінійкою, на якій діти познайомилися з планом  проведення тижня та чудовою розважальною програмою «Я мандрую казкою», де учням було запропоновані цікаві розвиваючі завдання, з якими вони вдало справились.      Цього дня кожен мав змогу презентувати свої таланти та творчі здобутки. Діти переглянули  майстер-клас «Умілі ручки» з виготовлення  паперових виробів.     Учні декламували вірші, співали пісні, відгадували загадки, веселили усмішками, інсценували казочки, разом з батьками змагались у веселих конкурсах та іграх.

Другий день– ,,День дружби. Хай усмішка дарує всім тепло’’ В 1 та 2 класах (Паньків О.А. та Парилович І.Р.)провели  годину спілкування «Дружити – це чудово». В 3 та 4 класі ( Іванишин Т.І., Бардаль О.А.) – «Дружба – найцінніша сила», «Подорож країною дружби». Діти переглядали мультфільми про дружбу, слухали казки, малювали портрет свого товариша, розучували мирилки, вислови про дружбу, склали правила товаришування.

 

 Третій день–,,День ерудитів. Знання то велика сила’’ Під час його проведення молодші школярі мали змогу показати себе справжнім мудрецями та чомусикам, відгадували загадки, кросворди та ребуси. Для учнів 1 та 2  класів були проведені інтелектуальні перерви «Клубочок математичних заморочок». В 3-4 класі проводилися «Графічні диктанти», де діти залюбки розмальовували розфарбовки, обчисливши приклади, проходили лабіринти, а також писали графічний диктант. Учні 3-4-х класів змагалися в інтелектуально-розважальній грі «Розумники і розумниці». Учасники розгадували ребуси, шаради, цікаві завдання та задачі з природничим сюжетом, задачі з логічним навантаженням. 

Четвертий день–,, День моєї країни’ Вікторина «В моєму серці Україна», яку провела для дітей 4 класу Проскурова І.М., формувала в учнів розуміння єдності й цілісності України, відчуття приналежності до рідної країни, усвідомлення себе українцем; розвивала світогляд дітей, виховувала в їх бути справжніми патріотами, почуття гордості за свою Батьківщину.

Пятий день-,, День здоров’я та спорту’’ День спорту та здоров’я для учнів-початківців розпочався зі шкільної ранкової зарядки, що підняла настрій, бадьорість, активність дітей.  Учителі провели спортивне свято «Виростаймо всі здорові, і веселі, і бадьорі», організували естафети та різноманітні змагання. На перервах класнї  керівники проводили рухливі ігри, танцювальні хвилинки, тренінги з безпеки життєдіяльності.   Промінець добра і любові торкнувся кожного серця і дорослих, і дітей. Після свята в коридорах школи можна було почути схвальні відгуки мам та бабусь.

       Тиждень завершився урочистою лінійкою «Закриття тижня початкових класів», де підведено підсумки роботи і винесено подяку всім активним учасникам.

     Робота тижня була спланована так, щоб заходи охоплювали різні сфери діяльності учителів та учнів, були цікавими та корисними, сприяли інтелектуальному та творчому розвитку дитини, створення у навчально-виховному процесі атмосфери успіху, яка сприяє розвитку особистості дитини, розкриттю унікальних здібностей вихованців, відчуття радості за свої досягнення, віри у власні сили, наполегливості у подоланні труднощів.  Учні початкових класів проявили себе і показали, що вони є розумними, творчими, артистичними, вихованими , кмітливими, цілеспрямованими.

Категорія: Предметні тижні | Переглядів: 147 | Додав: olyak23 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: